00:00
Астана -10oC
USD:
473.29
EUR:
512.81
RUB:
5.47
Іздеу

Диетолог D дәруменінің жетіспеушілігін болдырмайтын өнімдерді атады

25 ақпан, 2023
Елорда ақпарат Елорда ақпарат
Диетолог D дәруменінің жетіспеушілігін болдырмайтын өнімдерді атады

Маманның айтуынша, D дәруменінің жетіспеушілігіне диетада балық майының болмауы және күннен қорғайтын кремдерді белсенді қолдану әсер етеді.

Бұл элементтің қорын толтыру үшін дәрігер майлы – треска (нәлім), скумбрия, майшабақ, сардина сияқты қолжетімді майлы балықтарды жеуге кеңес береді. Диетологтың айтуынша, апта сайынғы жеткілікті мөлшердегі D дәрумені треска бауырының бір құтысында болады.

Қымбат майлы балықты, мысалы, лосось пен форельді сатып алудың қажеті жоқ, өйткені дәл сол майлы қымбат балық аквакультура өнімі болып табылады. Онда енді D дәрумені де, омега 3 де дұрыс мөлшерде болмайды. Сондықтан теңізде ұсталған жабайы балық болғаны дұрыс, - деді диетолог.

Балықты қуыру емес, консерві түрінде пісіру және пайдалану пайдалы деп нақтылайды маман.

Соломатина D дәрумені иммунитетке, эмоционалды жағдайға, шаштың, тістің және тырнақтың денсаулығына, сондай-ақ қан қысымына жауап береді. Бұл элементтің жетіспеушілігімен остеопороз, гипертония және психикалық бұзылулар пайда болуы мүмкін.