Қандай көкөніс түрлері қатерлі ісік туғызуы мүмкін
24 ақпан, 2023
Елорда ақпарат
ашық дереккөз
Әдетте көкөніс тез бұзылып кетпес үшін консервіленеді, оның құрамындағы қоректік заттар мен табиғи дәмі жоғалмас үшін оған тұз бен қышқыл қосады.
Ғалымдардың айтуынша, тұздың көп мөлшері асқазанның қабырғасын қорғап тұратын шырыштың тұтқырлығын өзгертеді, сондай-ақ нитрозды қоспалардың көбірек шығуын арттырады. Тұзды шамадан тыс қолдану жасушалардың зақымдануына, кейіннен қатерлі ісікке соқтыруы мүмкін.
Ұқсас жаңалықтар
22 қараша, 2024
Запасқа шығарылған ұландықтарға құрмет көрсетілді
22 қараша, 2024
Қазақстан туризм саласындағы жетістіктері мен жоспарларын таныстырды
22 қараша, 2024
«Жылдың үздік қоғам белсендісі» республикалық байқауына өтінім қабылдау жалғасып жатыр
22 қараша, 2024
Республикалық маңызы бар жолдарда жаңа индекстер бекітілді