Жаңа жыл дастарханына қандай сусын алған дұрыс болады
Жақсы таңдалған шарап тек ескі жылды шығаруға ғана емес, жаңажылдық үстелдің барлық тағамымен ішуге сай болады. Оның құрамында қант мөлшері аз, қышқылдығы да бар. Салаттардан бастап күркетауыққа дейінгі тағамдардың бәрімен үйлеседі, - деді Монкус.
Ол мерекелік үстелге неғұрлым көп қонақ жиналса, сусын соғұрлым әмбебап болуы керек екенін атап өтті.
Шұжық қосылған оливье үшін жақында пайда болған «асти секко» категориясы дәл келеді. Бұл дәстүрлі тәтті асти емес, сол жүзімнің құрғақ хош иісті үлгісі. Классикалық жартылай құрғақ шараптан тәттіге дейін неміс ризлингін таңдауға болады, - дейді сарапшы.
Қызанақ, картоп, жұмыртқа және балықтан жасалатын салатқа қызғылт шараптар да жақсы болады.
Жаңажылдық үстелдің ыстық тағамдарына ақ сусындар ішінде новосветское шардонне, қызылдардың арасында пино нуар таңдаған дұрыс.
Стейктерге толыққанды және хош иісті шараптарды ұсынамын. Мысалы, аргентиналық Мальбек немесе новосветский шираз, сондай-ақ чилилік карменер. Егер жаңа жылдық үстелде чипс, попкорн, бургер және басқа да фаст-фуд болса, онда просекконың бірнеше бөтелкесін дайындаған дұрыс, - дейді Монкус.