Қандағы қант мөлшерін ұлғайтатын азық-түліктер
25 ақпан, 2023
Елорда ақпарат
Дәрігердің айтуынша, гликемиялық индексі неғұрлым жоғары болса, олар ағзадағы қант деңгейін де соғұрлым жылдам арттырады.
Гликемиялық индексі жоғары азық-түлікті үнемі жеу зат айналымын бұзады, аштық сезімін тудырады және майдың жиналуын күшейтеді. Сонымен қатар мұндай тағам 2 типтегі қант диабетіне шалдықтыруы ықтимал, - деді дәрігер.
70 бірліктен жоғары индекс тәтті тағамдарға, бидай ұнынан дайындалған нан өнімдеріне, күрішке, картопқа, кеспеге, жылдам дайындалатын ботқаға, газдалған сусындарға тән болады. Бұл топқа қарбыз, қауын мен сәбіз секілді жеміс пен көкөніс те кіреді.
Бірқатар жарма, бұршақ тұқымдастар, кейбір көкөніс, жидек пен тәтті емес жемістердің гликемиялық индексі төмен болады.
Ұқсас жаңалықтар
19 қыркүйек, 2024
Дәрігер маусымдық аурулардың алдын алудың шараларын атады
19 қыркүйек, 2024
Инфекциялық ауруханаға түскен балалардың 97%-ы екпе алмағандар – маман
18 қыркүйек, 2024
Елордада емханаларға тіркелу науқаны жүргізіліп жатыр
18 қыркүйек, 2024
Елімізде жатыр мойны обырының алдын алу үшін қыздарды вакцинациялау басталды