Диетолог қартаю процесін баяулататын жемісті атады
Маманның айтуынша, грейпфрут құрамында әсіресе С дәрумені мен кремний көп. Бұл дегеніміз, ол иммунитетті жақсартады, сонымен қатар коллаген синтезін арттырып, қартаю процесін баяулатады деген сөз.
“Оның құрамындағы нарингениннің қатерлі ісікке, вирусқа, бактерияға, қабынуға қарсы әсері бар. Онымен қоса жүрек пен қан тамырларының жұмысын реттеп, тәбетті басады, – дейді С. Зеленцова.
Жеміс құрамындағы нобилетин семіздік, атеросклерозе, инсулинорезистенттілік кезінде аса пайдалы. Одан бөлек, геспередин аллергиямен күресте көмектеседі, күретамырдың тонусын арттырады.
Грейпфрут өті жиі толып кететін және асқазан сөлінің қышқылдығы төмен адамдарға да пайдалы.
Алайда, диетологтың айтуынша, бұл жемісті аптасына бір реттен артық жеуге болмайды. Өйткені ол ағзадағы детоксикацияға керекті ферменттердің әсерін төмендетеді.