Мандарин таңдай білеміз бе
24 ақпан, 2023
Елорда ақпарат
ашық дереккөз
Тек дәмді ғана емес, пайдасы да мол бұл жеміс түрін бірге таңдайық. Жемістің қабығы мен целлюлоза арасында ауаның болуы сапалы мандариннің маңызды критерийлерінің бірі болып табылады дейді мамандар. Ал ауаның тым көп болуы оның тұрып қалғанын білдіреді.
«Есіңізде болсын, егер мандариндер мұздатылса, онда иммунитетке көп пайда әкелмейді», – деп ескертеді маман.
Ол мандаринді сатып алғаннан кейін жылы сумен жуу керектігін айтты, өйткені жеміс балауызбен өңделуі мүмкін. Сондай-ақ сарапшының айтуынша, қабықтың түсі дәмінің көрсеткіші емес. Қабығы жасыл болатын сорттар бар, бірақ жемістің өзі тәтті және піскен болуы мүмкін.
Ұқсас жаңалықтар
22 қараша, 2024
Запасқа шығарылған ұландықтарға құрмет көрсетілді
22 қараша, 2024
Қазақстан туризм саласындағы жетістіктері мен жоспарларын таныстырды
22 қараша, 2024
«Жылдың үздік қоғам белсендісі» республикалық байқауына өтінім қабылдау жалғасып жатыр
22 қараша, 2024
Республикалық маңызы бар жолдарда жаңа индекстер бекітілді