Денсаулық

Диетолог сүттің адам ағзасына зиянды екенін айтты

Лысенко сүт өнімдерін пайдаланудан бас тартуға шақырды. Ол өз ұстанымын мұндай тағамды ассимиляциялау процесімен, сондай-ақ оны жасау тәсілімен түсіндірді. Диетологтың айтуынша, ірі қара тұтынатын гормондар адам үшін пайдалы емес.

Сонымен қатар маман сүттің зияны туралы ескертті. Бұл өнімді пайдалану ісіктердің, соның ішінде қатерлі ісіктердің даму қаупін арттырады.

Ал диетолог, Самара диетология және диеталық терапия ғылыми-зерттеу институтының директоры, медицина ғылымдарының докторы Михаил Гинзбург қысқа мерзімге сақталатын сүтті пайдалануды ұсынды. Ашыған сүт сусындарының құрамында тірі тіршілік иелері – бифидус пен лактобактерия бар екенін еске салды.

Гинсбург сүт өнімдерін тұрақты ішу микрофлораның сапасына әсер етеді деп алаңдаушылық тудырады. Бұл мұндай тағамды пайдасыз етеді. Лысенко кез келген сүт өнімдерін пайдаланудың мағынасы жоқ деп қосты.

Бұған дейін диетолог Надежда Цапкина алманың зиянын айтқан болатын. Бұл жемістерді көп мөлшерде пайдалану тіс эмальын бұзады деді.

 

-->

Лысенко сүт өнімдерін пайдаланудан бас тартуға шақырды. Ол өз ұстанымын мұндай тағамды ассимиляциялау процесімен, сондай-ақ оны жасау тәсілімен түсіндірді. Диетологтың айтуынша, ірі қара тұтынатын гормондар адам үшін пайдалы емес.

Сонымен қатар маман сүттің зияны туралы ескертті. Бұл өнімді пайдалану ісіктердің, соның ішінде қатерлі ісіктердің даму қаупін арттырады.

Ағзадағы инсулинге ұқсас өсу факторы артады, яғни ол барлық тіндердің, сондай-ақ ісіктердің, соның ішінде қатерлі ісіктердің өсуіне ықпал етеді. Мүмкіндігінше сүтті көкөніс, соя немесе кокос сүтімен ауыстырған дұрыс. Бұл ағзаға екі есе пайдалы болады , – деп кеңес берді сарапшы.

Ал диетолог, Самара диетология және диеталық терапия ғылыми-зерттеу институтының директоры, медицина ғылымдарының докторы Михаил Гинзбург қысқа мерзімге сақталатын сүтті пайдалануды ұсынды. Ашыған сүт сусындарының құрамында тірі тіршілік иелері – бифидус пен лактобактерия бар екенін еске салды.

Бұл бактериялар оның ішінде тым ұзақ болған кезде дәм нашарлайды, сүт қышқылының мөлшері артады. Барлығын қысқа сақтау мерзімімен және жергілікті өніммен жеген дұрыс, – деп атап өтті диетолог.

Гинсбург сүт өнімдерін тұрақты ішу микрофлораның сапасына әсер етеді деп алаңдаушылық тудырады. Бұл мұндай тағамды пайдасыз етеді. Лысенко кез келген сүт өнімдерін пайдаланудың мағынасы жоқ деп қосты.

Бұған дейін диетолог Надежда Цапкина алманың зиянын айтқан болатын. Бұл жемістерді көп мөлшерде пайдалану тіс эмальын бұзады деді.