Қытай ғалымдары өмірді ұзартатын сусынды атады
Қытайдағы зерттеуге 100 мыңнан аса адам қатысқан. Зерттеуге қатысқан топтардың бірі көк шайды кемінде күніне 3 рет ішкен, ал екінші топ мүлдем ішпеген. Эксперимент жеті жыл бойы жалғасқан.
Нәтижесінде көк шайды үздіксіз ішкен топ мүшелерінде өлім қаупі 15 пайызға төмендеген, ал инфаркт немесе инсульт алу қаупі одан да кеміген.
Көк шайдың орнына қара шай ішкен уақытта, әсер мұндай болмайды. өйткені қара шай антиоксиданттық қасиеттерді сақтамайды. Жүрекке оң әсер етуі үшін көк шайды тұрақты түрде ішу қажет.
-->Қытайдағы зерттеуге 100 мыңнан аса адам қатысқан. Зерттеуге қатысқан топтардың бірі көк шайды кемінде күніне 3 рет ішкен, ал екінші топ мүлдем ішпеген. Эксперимент жеті жыл бойы жалғасқан.
Нәтижесінде көк шайды үздіксіз ішкен топ мүшелерінде өлім қаупі 15 пайызға төмендеген, ал инфаркт немесе инсульт алу қаупі одан да кеміген.
Көк шайдың орнына қара шай ішкен уақытта, әсер мұндай болмайды. өйткені қара шай антиоксиданттық қасиеттерді сақтамайды. Жүрекке оң әсер етуі үшін көк шайды тұрақты түрде ішу қажет.