Қандай көкөніс түрлері қатерлі ісік туғызуы мүмкін
Әдетте көкөніс тез бұзылып кетпес үшін консервіленеді, оның құрамындағы қоректік заттар мен табиғи дәмі жоғалмас үшін оған тұз бен қышқыл қосады.
Ғалымдардың айтуынша, тұздың көп мөлшері асқазанның қабырғасын қорғап тұратын шырыштың тұтқырлығын өзгертеді, сондай-ақ нитрозды қоспалардың көбірек шығуын арттырады. Тұзды шамадан тыс қолдану жасушалардың зақымдануына, кейіннен қатерлі ісікке соқтыруы мүмкін.
-->Әдетте көкөніс тез бұзылып кетпес үшін консервіленеді, оның құрамындағы қоректік заттар мен табиғи дәмі жоғалмас үшін оған тұз бен қышқыл қосады.
Ғалымдардың айтуынша, тұздың көп мөлшері асқазанның қабырғасын қорғап тұратын шырыштың тұтқырлығын өзгертеді, сондай-ақ нитрозды қоспалардың көбірек шығуын арттырады. Тұзды шамадан тыс қолдану жасушалардың зақымдануына, кейіннен қатерлі ісікке соқтыруы мүмкін.